Απύθμενη υποκρισία κατά της… βίας


=======================================================================

Η διαταγή Κοντονή για άμεση διακοπή αγώνων ίσχυσε μόνο στο ΑΕΚ -­ Ολυμπιακός

=======================================================================
Η ΑΕΚ δεν ήταν απλά πειραματόζωο των δήθεν αυστηρών μέτρων κατά της βίας αλλά και μεγάλο... κορόιδο. Ο αγώνας ΑΕΚ - Ολυμπιακού δεν έληξε ποτέ επειδή 10 φίλαθλοι μπήκαν για λιγότερο από ένα λεπτό στο ταρτάν του ποδοσφαιρικού ΟΑΚΑ, ενώ στον αγώνα ΠΑΟ ­ Ολυμπιακού με τους οπαδούς των γηπεδούχων να φτάνουν μέχρι τον πάγκο του αντιπάλου όλα τελείωσαν κανονικά και μάλιστα χωρίς να εκκενωθεί καν το κλειστό με την δικαιολογία ότι δεν υπήρξε τραυματισμός! Η διαταγή Κοντονή για μηδενική ανοχή στη βία και άμεση διακοπή των αγώνων σε εισβολή οπαδών ή σε ρίψη αντικειμένων κατά αθλητών και διαιτητών ίσχυσε τελικά μόνο για έναν αγώνα και για γεγονότα που χωρίς την εντολή του υπουργού θα προκαλούσαν μια προσωρινή διακοπή, σίγουρα μικρότερη από τα 30 λεπτά στον αγώνα μπάσκετ, κόστισαν στην ΑΕΚ τρεις βαθμούς και δύο αγωνιστικές χωρίς κόσμο και βέβαια το στίγμα ότι οι οπαδοί της δημιούργησαν επεισόδια. Στο γιατί η εντολή του υπουργού ισχύει μόνο για το ποδόσφαιρο και ενεργοποιήθηκε μόνο για την ΑΕΚ απάντηση μόνο ο ίδιος ο Κοντονής μπορεί να δώσει. Όπως και το πως γίνεται βέβαια να δημιουργούνται επεισόδια χωρίς την παρουσία φιλοξενουμένων οπαδών όπου παίζει ο Ολυμπιακός χωρίς βέβαια η χειρονομία του Σπανούλη να πλησιάζει καν σε προκλητικότητα αυτά που έκανε ο Περέιρα σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ και ο Κασάμι στον αγώνα με την ΑΕΚ.
=====================================================================
=====================================================================
Το SPORTIT φέρνει στο φως ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που αποφασίζεται η τύχη του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για απόσπασμα των διαβουλεύσεων μεταξύ του διαιτητή Σπύρου Γκόντα, των εκπρόσωπων του Ολυμπιακού Γιώργου Σκινδήλια, και Χρήστου Σταυρόπουλου, του δικηγόρου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Δημητρακόπουλου και του επικεφαλής της αστυνομίας.
Κι ενώ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επιμένουν να ρωτούν γιατί δεν αδειάζει το γήπεδο, ο διαιτητής του αγώνα Σπύρος Γκόντας τους απαντάει χαρακτηριστικά " δεν προβλέπεται να εκκενωθεί το γήπεδο γι' αυτό το λόγο, αν όμως γίνει το παραμικρό θα διακοπεί σε βάρος του Παναθηναϊκού. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μην προκληθεί ο κόσμος, γιατί ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) προκάλεσε..., και να τελειώσει ήρεμα το παιχνίδι. Είναι 1,5 λεπτό και θέλω να τελειώσει ήρεμα. Σκεφτείτε και τα υπόλοιπα παιχνίδια στο γήπεδό σας".
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αστυνομίας λέει ότι "αν δεν αδειάσει το γήπεδο θα είναι δύσκολο" με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να παρεμβαίνει και ζητάει δύο λεπτά για να κάνει μια ανακοίνωση στους φιλάθλους λέγοντας χαρακτηριστικά "Θα του πω εγώ, σαν μαλ...ς που το κάνω τόσα χρόνια οτι αν πέσει έστω κι ένα κέρμα...". Ο Γιώργος Σκινδήλιας επιμένει για την εκκένωση και τότε ο διαιτητής του ζητάει τον λόγο με την ατάκα "κύριε Σκινδήλια θα σας καλύψω 150%".
Η συνέχεια βεβαίως είναι γνωστή. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να αδειάσει το γήπεδο και η... συνέχεια μεταφέρθηκε και πάλι στα αποδυτήρια.
=======================================================================
=======================================================================
Το χρονικό των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ - ΒΙΝΤΕΟ